04 грудня відбувся галузевий науково-практичний онлайн-семінар до всесвітнього дня боротьби зі СНІДом «Невідоме про відоме».

На сьогоднішній день таке захворювання, як СНІД, відомо в кожному куточку земної кулі. Його справедливо називають великомасштабної епідемією, чумою 20-го і 21-го століть, що реально загрожує людству. Понад 42 млн людей, що живуть в самих різних куточках світу, страждають від смертельно небезпечного вірусу, що викликає у людини дефіцит імунітету. Щодня близько 15 тисяч людей потрапляють в категорію хворих.

Щорічно 1 грудня відзначається «Всесвітній день боротьби зі СНІДом». Люди в усьому світі об’єднуються для демонстрації підтримки людям, що живуть з ВІЛ або з ВІЛ-інфекцією, і згадують тих, хто помер від пов’язаних зі СНІДом захворювань.

04 грудня відбувся галузевий науково-практичний онлайн-семінар до всесвітнього дня боротьби зі СНІДом «Невідоме про відоме». Організатором заходу виступила кафедра мікробіології, вірусології та іммунологіії НФаУ. У заході прийняли участь представники науково-дослідніх установ, викладачі кафедри та студенти.

На семінарі були представлені доповіді щодо актуальних питань патогенезу ВІЛ-інфекції, шляхів передачі, профілактики та терапії даного захворювання04 грудня відбувся галузевий науково-практичний онлайн-семінар до всесвітнього дня боротьби зі СНІДом «Невідоме про відоме».

Print Friendly, PDF & Email